Пиян шофьор "изгоря" в село Баниска

3
Извършена проверка с техническо средство е отчела концентрация от 1,85 промила алкохол в издишания въздух
Извършена проверка с техническо средство е отчела концентрация от 1,85 промила алкохол в издишания въздух

Две досъдебни производства са започнати срещу водачи в РУ – Две могили.

На 5 май около 00:05 часа в с. Баниска, в района на кръстовище между улиците "Минчо Радев" и  "Хан Исперих", автонаряд на РУ - Две могили установява 59-годишен водач на лек автомобил „Опел Синтра“ да управлява след като е употребил алкохол.

Извършена проверка с техническо средство е отчела концентрация от 1,85 промила алкохол в издишания въздух. На мъжа е съставен акт. Изследването на дадената от водача кръвна проба е доказала наличието на алкохол в концентрация от 2,09 на хиляда. По случая е образувано бързо производство.

Полицаи от РУ – Две могили са установили и водач на мотопед да управлява след като е употребил алкохол. На 6 май около полунощ, в близост до разклона за селата Червен и Табачка, екип на полицията от РУ – Две могили е спрял за извършване на проверка мотопед „Симсон“,  без поставена регистрационна табела. При пробата за алкохол с техническо средство униформените са измерили на водача на МПС-то положителен резултат от 2,09 на хиляда.

На водача е съставен акт за установяване на административно нарушение, той е дал кръв за изследване в медицинско заведение и при изготвената химическа експертиза в ОДМВР е установена концентрация на алкохол в кръвта от 2,30 промила. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари