Спецакция на МВР е на "лов" за шофьори без винетки

0
Само за дни били установени 531 чужденци без стикер, а от началото на година без тях са хванати 4620 българи
Само за дни били установени 531 чужденци без стикер, а от началото на година без тях са хванати 4620 българи Снимка: БГНЕС / Архив

Специализирана полицейска операция за контрол на водачите на МПС за заплатена винетната такса и наличие на валиден стикер на предното стъкло се провежда на територията на цялата страна, съобщава МВР, пише Вестник СЕГА.

От началото на акцията до 21 август т.г. са установени 531 чужди граждани, които са ползвали пътищата от републиканската пътна мрежа, без за това да имат закупен винетен стикер Акцията е стартирала на 17 август т.г. Поводът за провеждането й бе постъпил сигнал от Агенция „Пътна инфраструктура“за зачестилите случаи, при които транзитно преминаващи чужди граждани, управляват МПС без закупен винетен стикер, ползващи пътищата от републиканската пътна мрежа.

Проверките са съвместни. В тях участват служители на сектори „Пътна полиция“, служители, които имат правомощия за контрол на пътното движение и представители от Агенция „Пътна инфраструктура“ и Областни пътни управления.

От началото на годината до 15.08.2016 г. на територията на страната са наложени 4620 административни наказания на водачи, ползващи пътищата от републиканската пътна мрежа, без за това да имат закупен винетен стикер. Други 386 административни наказания са получили водачи с незалепени винетени стикери.

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари