Спешни медици: Случаите стръмно растат нагоре

0
Причините - състоянието на здравната система, предстоящатаCOVID вълна и правилата за допълнителното заплащане
Причините - състоянието на здравната система, предстоящатаCOVID вълна и правилата за допълнителното заплащане Видео: bTV

Лекари, медицински сестри, шофьори на линейки и санитари от Спешната помощ в различни градове в страната излязоха на протест

Причините - състоянието на здравната система, предстоящатаCOVID вълна и правилата за определяне на допълнителните възнаграждения на здравните служители. Демонстрации днес имаше в 8 града у нас, предаде bTV

Нощната смяна в Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас приключва със 78 адреса, 5 на пациенти с COVID. За д-р Нинов 12-часовото дежурство вече прилича на тежките смени от ноември и март.

"Стръмно нагоре растат. Преди 3-4 дена нямаше никакъв адрес, не само на мен, ами и на колегите и то дневни дежурства, сега вече по няколко на всеки колега", заяви д-р Христо Нинов - реанимационен лекар, ЦСМП – Бургас.

"Хората са повечето тук почиващи, никакви мерки не се спазват и вирусът си расте", допълни шофьорът на линейка Съби Георгиев.

Точно в 12 ч. медиците заявиха своето недоволство. И под прозорците на здравното министерство в София лекари, сестри, санитари и шофьори на линейки протестираха срещу новата методика, по която получават допълнителните възнаграждения за борба с COVID.

Изключително унизителна методология, тя изкара хората тук, те са обидени, те са възмутени, това е гавра с техния труд“, заяви д-р Даниела Николова от Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ, ЦСМП-София.

Спешните медици твърдят, че допълнителните 1000 лева за работа на първа линия, не са изплащани от месец юни.

От здравното министерство заявиха, че парите за юни са преведени още преди седмица.

Допълнителните възнаграждения ще се изплащат в срока на извънредната епидемична обстановка. Заплаща се на всички лекари, сестри, санитари, шофьори и медицински работници, които обслужват болни с COVID-19.

Медиците се заканиха, че при липса на реакция протестите им ще станат ефективни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари