Русенец: УМБАЛ „Медика“ ме изхвърлиха като мръсно коте

15

Русенец разкрива смущаващ случай на лекарско безхаберие

Русенец, когото от съображения за неговата сигурност ще наречем Кристиян, сигнализира за напълно незаинтересовано отношение към него в частната русенска болница „Медика“.

Всичко започва със сериозни проблеми с дясната ръка на Кристиян, която станала безчувствена точно преди празниците. Той е автомонтьор и загубата на чувствителност на крайника, го поставя в невъзможност да си върши работата. Въпреки това с огромно усилие той довършва ремонта на автомобилите в автосервиза само с една ръка и се прибира у дома. Установява, че вече изобщо не усеща крайника си. Сестра му спешно го кара до УМБАЛ „Медика“, където го посрещат с думите, че трябва да си направи антигенен тест за КОВИД-19 преди да го приемат за преглед и евентуално лечение.

Кристиян сам плаща теста, който се прави в лечебното заведение. Бързият тест се оказва положителен. Дежурният лекар му обяснил, че няма как да постъпи на лечение в болницата, въпреки молбите на Кристиян да му помогнат да не загуби ръката си.

Екипът медици в „Спешна помощ“ не само не му изписали никакви медикаменти, но и директно му казали да се ходи вкъщи.

„Изхвърлиха ме като мръсно коте“, възмущава се мъжът.

„Това ли е здравеопазването у нас?! Не е ли редно да ме приемат в КОВИД отделение и междувременно да се погрижат да не загубя ръката си?!“, пита гневно Кристиян.

Русенецът няма никакви симптоми на новия вирус КОВИД-19 и положителният резултат от бързия тест силно го смущава. Решава на следващия ден си направи PCR тест, плюс кръвен тест. Отива в лаборатория, взема резултатите и разбира, че и двата теста са отрицателни, т.е няма никакъв вирус. Кристиян се обажда на един от водещите неврохирурзи в Русе, който веднага го приема в кабинета, преглежда го и спешно го изпраща на скенер.

В крайна сметка мъжът няма да загуби ръката си, а ще премине сериозно лечение. Но завинаги губи доверие в българското здравеопазване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари