Служители на МВР подкрепиха жертвите на домашно насилие в Русе

4
Дариха на Сдружение „Център Динамика“ матраци за легла за кризисния център в Русе
Дариха на Сдружение „Център Динамика“ матраци за легла за кризисния център в Русе Видео: Русе Медиа

Дариха на Сдружение „Център Динамика“ матраци за легла за кризисния център в Русе

Кампанията „Служителите на МВР са достойни хора!“, която се организира от 2018 г. от Синдикалната федерация на служителите на МВР /СФСМВР/, подпомогна Кризисния център за жени и деца, пострадали от домашно насилие.

Днес членът на УС на СФСМВР Иван Димитров от Русе връчи дарение от матраци за легла на управителя на СдружениеЦентър Динамика“ в Русе Деана Димова, информира Русе Медиа

Кампанията „Служителите на МВР са достойни хора!“ се роди след едни награди от 100 лв., които решихме да дарим. Тя стана целогодишна и всяка година даряваме различни институции – болници, детски домове и др. Само през 2019 г. дарихме медицинска апаратура в пет болници за 36 000 лв.“, сподели членът на УС на СФСМВР Иван Димитров.

За потребителите и хората, които се грижат за Кризисния център за пострадали от домашно насилие, жестът е огромен. „Имаме нужда жените и децата в кризисния център да се чувстват комфортно и сме благодарни на жеста на синдиката в трудния момент. В лицето на органите на реда ние виждаме една подкрепа, една ангажираност, една толерантност към жертвите на домашно насилие. Защото да живееш в насилие не е нормално“, сподели Деана Димова.

От центъра връчиха благодарствено писмо към синдикалистите от МВР от името на жените и децата, настанени в социалната усрлуга. „Нека бъдат повече благодетелите като вас, които дават от чисто сърце и добри помисли. Бъдете все така всеотдайни и съпричастни към проблемите на хора, преживяващи криза в житейския си път“, се казва в писмото.

Кризисният център в Русе има капацитет от 8 места, които винаги са запълнени. По време на пандемията случаите на домашно насилие спрямо жени, деца и възрастни хора са се увеличили, като има все повече убийства на жени. От сдружениеЦентър Динамика“ апелират за промяна в Закона за защита от домашно насилие, за да може да предотвратят подобни драстични случаи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари