След споразумение насилник от Русе ще лежи 4 години в затвора

1
Обвиняемият се призна за виновен в извършените пет престъпления, първите четири от които в условията на домашно насилие спрямо Н. С., от която има две деца
Обвиняемият се призна за виновен в извършените пет престъпления, първите четири от които в условията на домашно насилие спрямо Н. С., от която има две деца Снимка: БГНЕС/архив

Общо четири години лишаване от свобода за 5 различни престъпления, 4 от които в условията на домашно насилие

Окръжен съд – Русе одобри споразумение между Окръжна прокуратура и защитника на 46-годишния осъждан русенец И. З. Обвиняемият се призна за виновен в извършените пет престъпления за времето от 21.09. до 24.09.2020 г. в гр. Русе, първите четири от които в условията на домашно насилие спрямо Н. С., от която има две деца и с която е бил във фактическо съпружеско съжителство и е живял в едно домакинство и е предшествано от системно упражняване на физическо, сексуално и психическо насилие и принудително ограничаване на личната свобода и личните ѝ права:

Отвлякъл Н. С.

Противозаконно лишил от свобода Н. С., като деянието е продължило повече от две денонощия.

Принудил Н. С. да извърши нещо противно на волята ѝ - да подпише Молба до Районен съд-Русе по гр. дело № 20204520103556/20г. по описа на Районен съд-Русе за оттегляне на иска за издаване на Заповед за защита по гр. дело № 20204520103556/2020г. по описа на Районен съд–Русе, като употребил за това сила.

При условията на продължавано престъпление на два пъти причинил лека телесна повреда на Н. С., изразяваща се в болка и страдание без разстройство на здравето.

В сградата на Второ РУ- Русе, находяща се в гр.Русе, ул.„Рига“ № 3, като затворник - задържан под стража по установения от закона ред, направил опит да избяга, като опитът е останал недовършен, поради независещи от дееца причини.

И. З. прие да му бъдат наложени следните наказания: 4 години лишаване от свобода за първото деяние; 3 години и 6 месеца за второто; 3 години за третото; 1 година за четвъртото и също една година за петото престъпление. Съгласно закона, тези пет наказания се групират, поради което обвиняемият следва да изтърпи най-тежкото от тях, а именно: четири години лишаване от свобода при първоначален общ режим. Съдът счете, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство – прекратено. Със съдебния акт е приспаднато времето, през което обвиняемият е бил задържан от 23.09.2020 г.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари