След 10 дни под руините спасиха жена и двете ѝ деца

1
Екипите продължават да намират живи хора 10 дни след разрушителните трусове
Екипите продължават да намират живи хора 10 дни след разрушителните трусове

Екипите продължават да намират живи хора 10 дни след разрушителните трусове

Жена и две деца бяха извадени живи от отломките на разрушени сгради в град Антакия, където са престояли 228 часа след разрушителните земетресения в Южна Турция миналата седмица, предаде БТА.

Също в Антакия нидерландският екип с кучета-спасители RHWW съобщи в Туитър, че днес са извадили живи от отломките трима мъже и едно дете, съобщава Анадолската агенция.

В окръг Кахраманмараш, където бе епицентърът на двете земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер, днес е била спасена 74-годишна жена, съобщи телевизия ТРТ, цитирана от ДПА.

Властите обявиха, че само в Турция са загинали 35 418 души, а ако се добавят и тези в Сирия, жертвите надхвърлят 40 000 души.

Към момента около 1,6 милиона души са настанени в палаткови лагери в Турция, а други 600 000 са напуснали засегнатите от трусовете окръзи или са били евакуирани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари