Две силни земетресения разлюляха Турция

1
Две земетресения с магнитуд 5,2 и 4,7 разлюляха днес Източна Турция
Две земетресения с магнитуд 5,2 и 4,7 разлюляха днес Източна Турция

Две земетресения с магнитуд 5,2 и 4,7 разлюляха днес Източна Турция

Това предаде турската частна телевизия НТВ, позовавайки се на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), предаде БТА.

Първият трус е регистриран в 17.46 ч. местно (16.46 ч. българско) време с епицентър в района на град Батталгази, окръг Малатия, и на дълбочина 6,9 км. Някои чуждестранни източници измерват магнитуда на 5,6 по Рихтер, посочва НТВ.

Три минути по-късно е последвало второ земетресение с магнитуд 4,7.

Двата труса са били почувствани много силно в района и съседните окръзи. Засега няма сведения за причинени негативни последици.

Министърът на вътрешните работи на страната Али Йерликая съобщи, че екипи извършват обследване на място и ситуацията се следи отблизо.

Малатия е сред единайсетте силно засегнати турски окръга при унищожителните земетресения на 6 февруари със сила 7,6 и 7,7, при които загинаха над 50 хиляди души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    11g 23g
    Daaa ess
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари