Слави Василев: Изборите в неделя ще покажат, че партиите няма да успеят да излъчат правителство

0
Според него дори и да се стигне до редовно правителство, то ще бъде с кратък хоризонт на управление
Според него дори и да се стигне до редовно правителство, то ще бъде с кратък хоризонт на управление Снимка: БГНЕС

Има много основания да се преосмисли политическата система у нас

"Слави Трифонов предложи организирането на референдум за въвеждането на президентска република, но за съжаление не обясни нищо повече от това. Защото президентска република е Русия, Беларус, но също така САЩ и Франция, което са два различни полюса. Но това, че дебатът за промяна на политическата система в България беше отворен от ИТН е положително явление", каза политологът Слави Василев пред Dir.bg.

"Изборите в неделя отново ще покажат, че политическите партии няма да могат да формират консенсус и няма да успеят да излъчат правителство", прогнозира Василев.

Според него дори и да се стигне до редовно правителство, то ще бъде с кратък хоризонт на управление, защото парламентарната форма на управление, където политиките се градят въз основа на консенсус между политици е неудачна за България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари