Слави Трифонов нарита кошера на българската политика

0
Ако той успее, това ще отвори пътя към Велико народно събрание
Ако той успее, това ще отвори пътя към Велико народно събрание

"Слави Трифонов успя да нарита кошера на българската политика, който трябва периодично да бъде сритван, защото има склонността на големите политически маси да изпада в инерция. В момента сме свидетели на една такава инерция".

Това каза в предаването „Тази сутрин” почетният председател на Движение „Гергьовден” Любен Дилов-син, предаде Frognews.

 "Слави прави нещо много смислено, винаги го е правил, може да не одобряваме методите му, но то е смислено. Въпросите и реакциите на Слави не са много прецизни, но като ефект, като полезност за обществото, аз съм убеден в неговата полезност”, заяви Дилов-син и допълни, че „Гергьовден” ще работи с голяма сила хората да гласуват на този референдум.

"Ако той успее, това ще отвори пътя към Велико народно събрание, което е крайно време да се случи", коментира Любен Дилов-син.

Според него въпросът е трябвало да бъде формулиран по друг начин: „За или против сте свикване през 2018 или 2017 г. на последното в историята на България Велико народно събрание, което да...” след което, по думите му, могат да се наредят и 27 въпроса, а не шест.

Относно решението на Конституционния съд за отмяна на половината от въпросите на референдума, Любен Дилов-син заяви, че съдът си е свършил работата и той в случая играе ролята на горна камара на парламента. Според Дилов-син депутатите са се изплашили, а именно те е трябвало да извадят тези три въпроса, защото е било очевидно, още когато са били зададени, че не са конституционосъобразни. "Съдът не трябва да се съобразява с настроенията на широките народни маси", каза Дилов-син.

Глупаво е да противопоставяш народа на съда. Съдът не е казал „Не правете референдум”, просто не е добре формулиран въпросът.

Източник: FROG NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари