Силно земетресение разтърси Еквадор

0
Има разрушени и повредени сгради
Има разрушени и повредени сгради

Има разрушени и повредени сгради

Над 30 сгради бяха повредени в провинция Есмералдас в резултат на земетресението, което стана в нощта от събота срещу неделя.

Това съобщиха компетентните власти на Еквадор, цитирани от международните медии и БГНЕС.

Отбелязва се, че след земетресение с магнитуд 6,0 последваха още три с магнитуд 3,9, 5,1 и 3,5, като трусове бяха усетени в 11 провинции на републиката.

"По предварителни данни две сгради са напълно разрушени, повредени са 24 жилищни сгради и четири сгради на различни обществени услуги", се казва в съобщението. Няма данни за жертви или пострадали.

По-рано в събота беше съобщено за земетресение край бреговете на Еквадор, епицентърът на трусовете се намираше на 131 км северозападно от град Санто Доминго де лос Колорадос с население от около 200 000 души. Огнището е лежало на дълбочина 40 км.

Нямаше заплаха от цунами.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари