Ще назначат още 70 служители в общинското предприятие "Паркстрой"

2
Освен икономия на бюджетни средства, се очаква и да се подобри контролът на свършената работа
Освен икономия на бюджетни средства, се очаква и да се подобри контролът на свършената работа Видео: Кис 13

Освен икономия на бюджетни средства, се очаква и да се подобри контролът на свършената работа

Увеличават със 70 служители щата на общинско предприятие "Паркстрой" в Русе.

Това е свързано със създаването на три нови отдела "Резитби", "Централна част" и "Паркове". Очаква се промените да доведат до увеличаване на качеството на предлаганите услуги и постигане на икономия в резултат на по-целесъобразно разходване на бюджетни средства.

На 1 април догодина изтича договорът на външния изпълнител по озеленяване, резитба и поддръжка на тревни площи, обясни заместник-кметът Димитър Недев по време на днешното заседание на Общинския съвет, предаде телевизия КИС 13.

Намерението на Общината е "Паркстрой" да поеме двата централни района на Русе. Това налага увеличаване на щата на Общинското предприятие със 70 души, като по този начин числеността става 160.

Разходите за дейностите могат да паднат драстично, ако се извършват от общинското предприятие, каза кметът Пенчо Милков и даде пример.

Освен икономия на бюджетни средства, се очаква и да се подобри контролът на свършената работа.

Предложението беше прието с 34 гласа "За", без против, а 11 общински съветници се въздържаха.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Гражданка
    Как завърши Калчев?
  • 5
    5
    Гражданин
    Ще бъдат назначени роднините на подпиращите лопатата от "Северни води".Има и още една подобна фирма,която извършва съсипването на ул.Мария-Луиза.Длъжността се води "подпиращ метла".А за ръководните длъжности ще се обяви конкурс под мотото "Винаги верни на съсипията на Русе".Както върви,до началото на местните избори хубавият ни град ще бъде окончателно УНИЩОЖЕН.Но Провидението си знае работата.Пенчо за пореден път ти казвам - спомни си как завърши Димитър Калчев.
  • 11
    4
    Пълна скръп
    С това ръководство положението в паркстрой е трагично. Града е заприличал на сметище. Нито дървета, нито градинките са подържани и на всичкото отгоре за нищо работа искат още пари и хора. Проблема не е в работниците а в управлението, които не могат да ги ръководят. При всеки малко по-силен вятър клоните падат върху колите. А любимата ми гледка е дърветата почти срастнали с трафопостовете и няма кой да ги изреже, но като стане пожар ще започнат си прехвърлят топката.
  • 11
    3
    Тешо
    Идват избори и хранилка трябва за верни ора комунисте.
  • 12
    2
    nnn
    Служители или работници???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари