Шотландски младежи разказват за разстрела на Митьо Очите

0
Британските тийнейджъри споделиха за преживяния ужас пред британски медии
Британските тийнейджъри споделиха за преживяния ужас пред британски медии Снимка: БГНЕС

Петима британски тийнейджъри, станали свидетели на мафиотската разправа с Митьо Очите на Слънчев бряг, споделиха страховитите си преживяния пред британски медии, предаде БГНЕС.

Ужасените тийнейджъри свидетелстват, че са били само на „три метра” от нападателите по време на откритата от тях стрелба, в която един човек загина, а поне двама са сериозно ранени. Рос Уорбък, Джоъл Юърт, Нейтън Смит, Крейг Пуул и Джак Адамс бяха в сряда вечерта в бирарията „За теб” (4 you) на Слънчев бряг, когато там влезли петима маскирани бандити. Размахвайки пистолети, стрелците осеяли вътрешността на заведението с куршуми, принуждавайки ужасените британски младежи да побягнат. Мафиотската стрелба предизвика смъртта на един човек, а други двама са сериозно ранени, съобщава „Дейли рекърдс”.

Британските младежи, които са родом от Шотландия, са невредими.

Българските медии вчера съобщиха, че след стрелбата подземен бос е в критично състояние, а един от бодигардовете му е убит в инцидента, който станал в 9 часа вечерта.

17-годишният Рос, който е от Чепълноу, сподели: „Нейтън забеляза петима мъже със ски маски да влизат бегом в бара и тогава стрелбата започна. Беше наистина сюрреалистично и още не мога да повярвам, че това се е случило, да не говорим, че беше толкова близо до нас, само на три метра разстояние”.

„Побягнахме като прескочихме ниската ограда около бирарията и като погледнахме назад, видяхме още десетина мъже с открити лица пред заведението, които стреляха към вътрешността му. Това продължи около минута преди да се разбягат в различни посоки”, продължава Рос и добавя: „Очевидно ставаше дума за бандитски спор между наркобосове, в който един човек умря, а двама бяха ранени”.

„Местните хора бяха много отзивчиви и загрижени за безопасността ни, а Джак беше изведен от бара от художник, който го прикри с тялото си”, разкрива Рос.

Приятелите, които са съученици от Лангхолм, бяха на първото си пътуване след завършването на училище.

18-годишният Нейтън е от Ийгълфийлд, 17-годишните Джоъл и Крейг са от Лангхолм, а Джак е от Нюкасълтън.

Полицаи изпълниха улицата пред заведението след стрелбата, а младите британци бяха съпроводени до хотела си от местни хора.

Българските медии съобщават, че при нападението ползващият се с лоша слава наркобос Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, е прострелян пет пъти. Той остава в критично състояние в Бургас, а един от телохранителите му също е в реанимацията.

Друг от неговите довереници, на 21 години, беше убит.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари