Шофьорът на колата-ковчег от Русе остава в ареста

0
Окръжен съд - Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 43-годишния Д. Т.
Окръжен съд - Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 43-годишния Д. Т.

Обвиняемият за произшествието на улица "Шипка" остава в ареста.

Окръжен съд - Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 43-годишния Д. Т., привлечен като обвиняем за непредпазливо причиняване на пътнотранспортно произшествие в резултат на нарушаване на правилата за движение по пътищата с настъпили смърт на едно лице и средни телесни повреди на две други лица. За това престъпление в Наказателния кодекс са предвидени наказания лишаване от свобода от пет до петнадесет години и глоба.

Съдът счете, че в хода на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, които дават основание да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил вмененото му деяние, а именно че на 19.12.2019 г., в гр. Русе след роднинска среща, където изпил голямо количество спиртни напитки, предприел пътуване с автомобил, собственост на трето лице, возейки свидетелката Т. Н., майка й М. Н. /съпруга на обвиняемия/ и детето им Д. Б., при управление на лекия автомобил марка „БМВ 316“ по ул. „Шипка“ в посока ж.к. „Чародейка“, без свидетелство за правоуправление, със съдържание на алкохол в кръвта 2,44 промили, изгубил управлението на автомобила, което довело до сблъсък в крайпътен стълб и в резултат настъпила смъртта на детето, а на другите две пътуващи жени били причинени многобройни счупвания на кости.

Съдът прие, че съществува реална опасност Д. Т. да извърши друго престъпление и да се укрие предвид предходните му осъждания, сочещи на висока обществена опасност на личността на обвиняемия. В мотивите на съдебния акт са отбелязани и превишаването на повече от два пъти съставомерния праг на съдържание на алкохол в кръвта, липсата на каквито и да било специфични наложителни причини за така предприетото пътуване и многото нарушения на правилата за движение, които в своята съвкупност сочат като съответстваща исканата от прокурора мярка за неотклонение задържане под стража.

Определението на Окръжен съд – Русе може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари