Сергей Шойгу: Русия ще се съсредоточи върху изграждането на инфраструктура за ядрени оръжия

1
Освен това Русия ще подобри бойните способности на ракетните си сили, съобщи Шойгу
Освен това Русия ще подобри бойните способности на ракетните си сили, съобщи Шойгу Снимка: РИА Новости

Освен това Русия ще подобри бойните способности на ракетните си сили, съобщи Шойгу

През 2023 г. Русия ще обърне специално внимание на изграждането на инфраструктура за своите ядрени сили. Това подчерта министърът на отбраната на страната Сергей Шойгу, предава Reuters, цитирана от Агенция Фокус.

Шойгу допълни пред местни телевизии, че Русия също ще работи за подобряване на бойните способности на своите ракетни сили и че се изграждат съоръжения за разполагане на нови ракетни системи. Русия притежава най-големия запас от ядрени оръжия в света, с близо 6000 бойни глави, припомня агенцията.

Държавният глава на страната Владимир Путин постави присъединените от Украйна региони под ядрения чадър на Москва, предупреждавайки, че е готов да защитава "териториалната цялост" на Русия с всички налични средства. На свой ред САЩ казват, че са предупредили Русия за последствията от всяко използване на ядрени оръжия.

Русия и САЩ трябваше да проведат разговори в Кайро тази седмица относно договора START, който ограничава броя на бойните глави, които всяка една от двете държави може да разположи.

В навечерието на срещата обаче Москва се отказа от участие, обвинявайки САЩ в "антируско поведение“ и опити да "манипулират договора в своя полза“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    До №3
    Марш в Сибир ,червена отрепка !
  • 3
    3
    сащ са сатанисти
    Браво, така трябва! Трябва да бъде смазана сащническата сатанистка агресия из целия свят! Светът без сатанистите от сащ би се радвал на мир и блаженство!
  • -2
    2
    Бандера
    По прости от алкохолизираните руски скотове са само българските русофили, вврващи във величието на Просия!
  • 5
    1
    Wgxnkg
    Няма да харчат за здравеопазване и образование на крепостните, я! Те са само за пушечно месо, ще търпят всичко, ще газят в лайна, ще мълчат и ще мрат. Важното е да дрънкат пушкалата и да върви терорът
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари