Семейството на Нелис има по-малко от седмица да събере 100 000 лева

0

Спешно са необходими 100 000 лв. за достигане на пълната сума за лечение на двегодишната Нелис Кедова от Велико Търново.

Момиченцето страда от невробластом, а медиците от болницата Anadolu Medical Center в Истанбул са насрочили операцията за 10 юни. По думите на лелята на детето – Соня Кедикова, хората в региона и дори в чужбина са доказали, че имат добри сърца, тъй като само за няколко дни успели да съберат половината от необходимите средства, пише Борба.

Офертата на лекарите в Турция възлиза на 100 000 евро. Около 100 000 лв. са налични в момента, но остават още толкова, а това са много пари. Операцията трябва да бъде извършена възможно най-скоро, защото при такива случаи всеки ден забавяне е от огромно значение за успеха на лечението“, заяви жената.

В момента Нелис е с майка си в Истанбул и тече подготовка за операцията. Възникнала е обаче инфекция, която лекарите опитват да овладеят, за да се пристъпи към хирургична намеса. След това ще стартира курс химиотерапия, за да се предотврати разпространението на разсейки.

Благодарни сме на всеки, който е дал средства за лечението на Нелис. Има поставени дарителници в почти всички магазини за хранителни стоки във Велико Търново. Във Фейсбук групите „ДА СПАСИМ ЖИВОТА НА МАЛКАТА НЕЛИ!“ и „Благотворителен базар в помощ на малката Нелис“ стотици хора продават свои лични вещи, за да помогнат. Вашата подкрепа е безценна“, заяви лелята на Нелис.

Всеки, който има възможност, нека направи дарение за двегодишното момиченце, използвайки следната банкова сметка:

Банка: УниКредит Булбанк

Банкова сметка: BG25UNCR 7000 1523 5870 59

BIC код: UNCRBGSF

Титуляр на сметката: Нелис Заимова Кедова

Източник: БорБа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари