САЩ следят внимателно действията на Беларус

0
Владимир Путин декларира, че страната му няма интерес от поглъщането на която и да е държава
Владимир Путин декларира, че страната му няма интерес от поглъщането на която и да е държава Снимка: Getty Images

Владимир Путин декларира, че страната му няма интерес от поглъщането на която и да е държава

"Съединените щати ще следят внимателно дали Беларус ще окаже допълнителна военна подкрепа на Русия за инвазията в Украйна". Това обяви говорителят на Държавния департамент - Нед Прайс. "Ако Вашингтон види индикации за това – ще вземе съответните мерки," предава NOVA.

Предупреждението идва на фона на визитата на Владимир Путин в Минск. Това е първо подобно посещение от началото на инвазията. Според Киев, то цели по-нататъшна агресия срещу Украйна и включване на беларуската армия във войната.

От Минск, Путин декларира, че страната му няма интерес от поглъщането на когото и да е. Съединените щати определиха това твърдение като "връх на иронията".

„Смятам, че подобно твърдение може да се определи като връх на иронията, когато идва от лидер, който точно в този момент се опитва насилствено да погълне територията на мирна съседна държава. Чухме такива думи от Путин в първите дни на конфликта, както и в седмиците преди началото му. Виждаме как режимът на Лукашенко на практика предоставя на Русия суверенитета си, своята независимост. Виждаме руските войски навътре в това, което трябва да е суверенна беларуска територия. Виждаме обстрела, който отправят от тази територия. А сега чуваме и коментарите на Путин и Лукашенко, но смятам, че всичко по-горе говори много повече от това, което тези двамата казват”, заяви Нед Прайс, говорител на Държавния департамент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Торба лъжи
    В обединените европейски щати няма независими държави.
  • 7
    1
    Sтанко
    За това Русия трябва да спечели война! Иначе ще останат само кравари да командват света.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари