Сърбия е започнала да строи „Турски поток“ без да чака България

0
Няма да чакаме да бъде построен българският участък, заяви външният министър на Сърбия Ивица Дачич
Няма да чакаме да бъде построен българският участък, заяви външният министър на Сърбия Ивица Дачич Снимка: БНТ

Сърбия е започнала работата по строителството на „Турски поток“ без да чака завършването на работата по българския участък, заяви в сряда първият вицепремиер и външен министър на Сърбия Ивица Дачич на съвместна пресконференция с руския си колега Сергей Лавров в Москва, предава ТАСС, цитирана от Фокус.

Няма да чакаме да бъде построен българският участък. Вече започнахме строителството на сръбската част на „Турски поток“, заяви той.

По-рано сръбският премиер Ана Бърнабич заяви, че разрешението за строителството на газопровода ще бъде издадено до края на април и изграждането му ще започне официално.

Агенцията по енергетиката на Сърбия одобри на 5 март строителството на сръбската част от „Турски поток“, като се планираше то да започне в началото на април.

С реализацията на проекта от границата с България до тази с Унгария се занимава съвместно предприятие на „Газпром“ и „Сърбиягаз“ - Gastrans d.o.o. Novi Sad.

Строителството трябва да бъде завършено до 15 декември, а газта по тръбопровода трябва да тръгне до края на април 2020 година

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари