Съдят управителя на „Сън системс“ ООД за измама

0
Обвиняемият излъгал клиент, че ще му изгради слънчева инсталация
Обвиняемият излъгал клиент, че ще му изгради слънчева инсталация Снимка: Dunavmost

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за извършена измама.

Обвинението срещу М. Т. е за това, че в периода месец юни 2016 г. - 06.07.2016 г. в гр. Русе, с цел да набави за себе си имотна облага възбудил заблуждение у Б. Б., че ще изгради слънчева инсталация в жилището му, като за целта представил оферта и издал два броя проформа фактури, с което му причинил имотна вреда в размер на общо 6579,50 лева - престъпление по чл. 209, от НК.

Обвиняемият бил управител и съдружник в „Сън системс“ ООД, с предмет: продажба, монтаж и ремонт на слънчеви системи и др. Поради затруднения в дейността на дружеството и неизпълнение на задължения дружествените дялове на съдружниците били запорирани от съдебни изпълнители в полза взискателните. Във връзка със задълженията на дружеството били наложени запори и на банковите сметки. Поради настъпилите финансови затруднения, обвиняемият решил да си набави такива по престъпен начин - възползвайки се от съществуващата фирма да въведе в заблуждение, лица които желаели да изградят слънчеви инсталации.

През юни 2016 г., след като извършил ремонт на покрива на жилището си пострадалият решил да изгради в сградата слънчева система – да постави соларни панели на покрива за топла вода и отопление. В тази връзка се свързал с обвиняемия, като управител на „Сън системс“ ООД. След проведени разговори, обвиняемият изпратил на клиента две оферти - за преработка на отоплителна инсталация и за изграждане на слънчева инсталация, съгласно които след потвърждаване й и сключването на договор, възложителят се задължавал да заплати авансово 50% от сумата. Направил оглед на обекта, създал впечатление, че разполагал с необходимата техника и работна ръка. С любезното си държание, с демонстрираното сериозно и компетентно отношение към работата, обвиняемият успял да спечели доверието на клиента и да го убеди да направи 100% авансово плащане. Обвиняемият издал и изпратил две проформа фактури. Б. Б. направил плащане и по двете проформа фактури по банков път, като превел обща сума в размер на 6579,50лв. След плащането и въпреки, че провел с обвиняемия множество разговори по телефона, в които той обещавал да изпълни договора, такова изпълнение не последвало.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари