Съдът в Русе призна глоба на жена за кражба в Германия

2
Жената трябва да плати общо 223,50 евро
Жената трябва да плати общо 223,50 евро

Окръжен съд – Русе призна глоба, наложена от германски съд.

Състав на Окръжен съд – Русе призна решение, с което в Германия е била наложена глоба на жена от село Сеслав заради извършена от нея кражба.

42-годишната А. И. е била наказана за това, че на 07.08.2018 год. в съзнателно и умишлено взаимодействие с Л. М. е откраднала в търговско помещение на фирма dm Drogerie Markt в търговски център „Маршалцентър“ в гр. Лудвихсбург, козметични артикули на обща стойност 53.65 евро, за да задържи за себе си стоката, без да я заплати, представляващо престъпление кражба, съгласно германския Наказателен кодекс. Районен съд Лудвихсбург е постановил А. И. да плати общо 223.50 евро, от които 150 евро - наложена глоба и 73.50 евро -  разноски по делото.

Производството в Окръжен съд – Русе е образувано след изпратено от Германия удостоверение за прилагането на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави-членки на Европейския съюз. Съдебният състав прецени, че не са налице основания за отказ и разпореди българската гражданка да плати левовата равностойност на наложената й глоба.

Решението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари