Съдът отмени санкция от близо 7 милиона лева на Община Русе

3
МОСВ загуби делото за предполагаеми нарушения на Закона за обществените поръчки относно изграждане на анаеробна инсталация
МОСВ загуби делото за предполагаеми нарушения на Закона за обществените поръчки относно изграждане на анаеробна инсталация Видео: Кис 13

МОСВ загуби делото за предполагаеми нарушения на Закона за обществените поръчки относно изграждане на анаеробна инсталация

Отпада санкцията от близо 7 милиона лева на Община Русе по делото за изграждане на анаеробна инсталация за предполагаеми нарушения на Закона за обществените поръчки.

Административният съд отмени решение на ръководителя на Управляващия орган на Оперативна програма "Околна среда", с което на Община Русе е определена финансова корекция в размер на 25% от допустимите разходи по програмата, информираха от телевизия Кис 13.

Делото е образувано по жалба на Община Русе, в която административният акт се атакува като незаконосъобразен в нарушение на материалноправните норми. Твърди се, че не са налице нарушения на Закона за обществените поръчки.

От ответната страна оспорват жалбата като неоснователна и искат да бъде оставена без уважение.

Като е взел предвид цялата документация по делото, съдът е направил извод, че от събраните доказателства не могат да се установяват посочените от Управляващия орган на Оперативна програма "Околна среда" нарушения на Закона за обществените поръчки.

С оглед на това, съдът е приел, че оспореният административен акт е незаконосъобразен, а жалбата на Община Русе се явява основателна и оспореното решение следва да бъде отменено. Освен това Министерство на околната среда и водите трябва да заплати и малко над 2600 лева за разноски по делото.

Решението подлежи на обжалване с касационна жалба пред Върховния административен съд в законоустановения срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари