Съдът остави в ареста дрогиран шофьор

2
21-годишният младеж вече е осъждан за същото престъпление
21-годишният младеж вече е осъждан за същото престъпление Снимка: Dunavmost

Окръжен съд – Русе потвърди първоначалния арест на обвиняем за управление на МПС след употреба на наркотици.

Състав на Окръжен съдРусе потвърди законосъобразността на мярката задържане под стража, определена от Районния съд спрямо 21-годишен младеж, управлявал МПС под влиянието на два вида наркотични вещества, като деянието е извършено повторно. Според обвинението това се е случило на 22.04.2020 г. в гр. Русе.

М. И. оспори пред въззивната инстанция правилността и законосъобразността на определението на Районния съд, с което му е взета най-тежката мярка за неотклонение. Защитата му изтъкна липсата на опасност обвиняемият да извърши друго престъпление и да се укрие, тъй като имал постоянен адрес, оказал е съдействие на разследващите и е признал извършеното. Представителят на Окръжна прокуратура поиска потвърждаването на първоначалния арест предвид извършеното тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от една до пет години и глоба.  

Въззивната инстанция сподели извода на Районен съдРусе, че в случая предвидените в закона цели биха били постигнати в най-пълна степен единствено с вземането на най-тежката мярка за неотклонение. Първоинстанционният съд правилно е приел, че съществува реална опасност М. И. да извърши престъпление предвид и справката му за съдимост, от която е видно, че е осъждан  един път за същото престъпление. И този съдебен състав прецени, че е налице опасност обвиняемият да се укрие с цел да  избегне и осуети полагащата му се наказателна отговорност.    

Определението на Окръжен съдРусе, с което се потвърждава взетата по отношение на М. И. мярка за неотклонение задържане под стража е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари