Рязко понижение на температурите, на места ще превали сняг

0

През нощта ще се задържи ветровито.

Ще има превалявания от дъжд, които след полунощ ще започнат да спират, на места в Предбалкана за кратко ще преминават в сняг. До сутринта над цялата страната ще се изясни. Минималните температури ще са между 1° и 6°.

Утре ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа силен северозападен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са между 10° и 15°. Атмосферното налягане ще се повиши, но ще се задържи по-ниско от средното за месеца. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщава за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Георги Цеков.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 12-14°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево и ветровито. Вятърът ще е от север-северозапад – силен, по върховете и бурен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около минус 1° 

Жълт код за силен вятър е обявен в 14 области в страната за 25 октомври. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Предупреждението е в сила за областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София област, Благоевград, Кюстендил, където ще духа силен северозападен вятър. Поривите ще достигат на места до 20-25 м/с. Към края на деня вятърът ще започне да отслабва. 

Жълт код за бурно вълнение е обявен по цялото Черноморие. Там северозападният вятър ще достига 15-20 м/с (7-8 по Бофорт), а поривите - 22-24 м/с (9 по Бофорт).

В петък северозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от запад, вечерта - от югозапад; през почивните дни ще остане югозападен, слаб до умерен, в Източна България в отделни дни временно силен. Бързо ще се затопли и дневните температури отново ще надхвърлят 20°, на места ще достигат 25°-26°. Минималните също ще се повишат. В петък и събота ще е предимно слънчево. В неделя над Западна България ще има разкъсана облачност, предимно висока и средна, а в югоизточните райони и по Черноморието преди обяд ще има ниска облачност или мъгла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари