Русенци се събират пред УБМАЛ "Канев"

25
Русенци ще излязат пред АГ комплекса в подкрепа на близките на Ивелина
Русенци ще излязат пред АГ комплекса в подкрепа на близките на Ивелина

Русенци ще излязат пред АГ комплекса в подкрепа на близките на Ивелина

"Мили родители, на 24.05.2023 г. почина Ивелина, поради абсолютното неглижиране от страна на медицинския персонал в родилното отделение на Канев.

Молим всички, които имат възможност да заповядат на 26.05.2023 г. в 7:00 часа сутринта пред АГ комплекса, за да окажем подкрепа на близките ѝ и да настояваме за отговорност и промени!", пише Елица Димитрова в социалната мрежа.

„Оставили са я да умре“: 29-годишната Ивелина, която почина след раждане

Припомняме, че 29-годишна родилка в Русе почина часове след раждането на второто си дете. Докато умирала, тя писала на съпруга си, че я боли и никой не ѝ обърнал внимание.

Новороденото момченце е в добро състояние. Според близките на жената тя не е имала съпътстващи заболявания, раждането е осъществено на 23 май с операция, която е минала нормално. 12 часа по-късно 29-годишната Ивелина е починала. Според близките ѝ, тя е "оставена да умре"

Час преди смъртта родилката е писала на съпруга си, че има силни болки, а няма кой да ѝ обърне внимание. Роднините все още нямат отговор каква е причината за смъртта и обвиняват лекарката, извършила операцията. Те са решени да търсят истината в съда.

От Университетска болница "Канев" отказаха коментар, докато не излезе резултат от аутопсията.

„Роди със секцио. Детенцето проплаква веднага. Не е имало проблеми нито при нея, нито при него и след 12 часа умира просто. Само се оплакваше, че много я боли и аз я успокоявах. Прати ми съобщение, че сестрата спи”, разказа Мартин, съпруг на починалата жена.

„Оставили са я да умре. Един лекар ще се грижи, ще ходи да я проверява”, каза Величка Георгиева, майка на починалата родилка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 14
    11
    граб
    В България това е най-вървежното. Когато те са пряко засегнати - я родилка починала, я дете, я някой им сгазил детето на пътя, тогава отиват да "протестират", ама срещу какво и те не знаят. Когато трябва да се протестира, като народ, като общество - плюят. Протеста трябва да е срещу корумпираната кочина, която убива родилки, гази на пътя деца и тн. Ама тогава те викат - не им щем еврогейските ценности. Ето една еврогейска ценност - живота е най-ценен. Само че в Европа живота е най-ценен за всички.
  • 14
    10
    retro
    Истината е че няма никаква човечност . Персонала се държи така сякаш пациентите са някакви по нисши същества от тях, а те са богоизбрани. Има и свестни хора разбира се, но болшинството им убива ентусиазма.
  • 6
    9
    стажантка
    Не е тайна,че докторите са със средна интелигентност,лишени от емпатия, повтарят и наизостяват ,често остарели и изцяло за печалба измислици, те не са учени и откриватели ,често каквото им каже производителя на химикали(лекарства) ,това правят,повярвали са си ,че са нещо ,но реално виждате ,че са обикновени работници с амбиици да имат всичко ,но немогат. Избягвайте измислените им лечения и таксички ,подобре започнете да вярвате в Бог,отколкото на тях ,гледат ви само в ръцете ,а ако не познавате правилните хора и парите няма да ви спасят в българските болници . единствено ако ви изтича кръвта или ви свършва въздуха в дробовете,тогава ако пожелаят може и да ви спасят от смърт
  • 12
    8
    Иван
    Точно така,има лекарства,но е така като си със купена диплома,има антикоагуланти,антиагреганти,ама трябва мозък в тиквата,и да се мисли!Кретени тъпи!
  • 15
    7
    до 5
    Как да не може да се предвиди? На медицината не само, че е известно образуването на съсиреци (същото е като тромб, ама на български), но и има цяла група лекарства, наречени антикоагуланти, които (слушай сега внимателно) се използват за ПРЕДОТВРАТЯВАНЕТО на такива случаи. Но съм убеден, че за теб и твоите колеги това е непосилно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари