Русенци се оплакаха от тормоз на гонки с мотори

5
Скоростите и шумът са далеч над нормите, ще се стигне ли до инцидент, опасяват се живеещите до големи булеварди в града
Скоростите и шумът са далеч над нормите, ще се стигне ли до инцидент, опасяват се живеещите до големи булеварди в града Снимка: Фейсбук

Всяка вечер и нощ в Русе се правят гонки с мотори

Това твърдят русенци във фейсбук групата "Писмо до кмета на Русе". Валя Кънчева пише: "Скоростите и шумът са далеч над нормите. Всички те преминават и през кръговото до Полицията".

И добавя: "Докога ще се затварят очите или трябва да има инцидент?".

По новоремонтираната част на "Чипровци" всяка нощ има гонки - коли и мотори, минават тирове и камиони, което е забранено. Това разкрива друга потърпевша от силния шум и опасните среднощни маневри. Същата е ситуацията и по бул. "Съединение", където превозните средства надвишават многократно максимално разрешената скорост. 

"В нашия град денем няма контрол, какво остава за нощем", сподели Марина Шопова.

Липсата на контрол от страна на КАТ е очевидна, смятат потребителите в групата и предлагат кметът и общинският съвет също да обърнат внимание на този проблем. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    13
    До 11
    Като ти гледам резултата от коментара,те съветвам да се вземеш 2 - 3 големи чувала за псувните,които събираш.От гледна точка екология...
  • 9
    12
    до 11
    А бе, мангал, ако си свикнал на шумовете в Селяметя, то не бъркай цигания с градски шум. Анадънму, Мюмюне? Ти някога ходил ли си в цивилизована страна, че да ми разкажеш за гонки, ревове на мотори и прочие шумове? Да си виждал в Германия пистов или кросов мотор да се движат по улиците? Скръй се тъпчо и не се бъркай където нито ти е работата, нито ти стига акъла за това.
  • -13
    11
    Оффф
    Недоклатени лелки и менопаузни мъже коментират. Ами град е бе! Със съответните шумове. Като искаш тишина се върни в селото от което си дошъл. Тя простата му станала като хелуин тиква, става да пикае ама моторите му били виновни.
  • 8
    10
    Божо
    Този проблем може да се реши генерално за една седмица максимум! Просто няма воля от контролните органи! Бездействието от страна на МВР наистина може да стане повод за саморазправи,защото положението е нетърпимо!
  • 18
    9
    Всичко може, стига да искаш
    Тотална ЗАБРАНА пистови мотори да се движат в чертите на града от 23.00 до 06.00 ч! При нарушение - дерегистрация, ако въобще го има в системата, при повторно - конфискация и на скрап. Толкова е простичко. И били имали права и адвокати келешите ли? А живущите нямат ли такива?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари