Поредната жертва на безхаберието!

3
На всяко кръстовище има камери! Що за общество сме, за да не реагираме?
На всяко кръстовище има камери! Що за общество сме, за да не реагираме? Снимка: Мартин Пенев / БТА

На всяко кръстовище има камери! Що за общество сме, за да не реагираме?

Булевард "Христо Ботев" в Русе се превръща в опасна писта за безотговорни шофьори, които предизвикват тежки катастрофи. Последният инцидент с мотор, който се случи снощи и доведе до загинал човек, е само част от черната статистика. Въпросът, който възниква, е защо органите на реда не предприемат действия, за да прекратят това безумие, което се разиграва както през нощта, така и през деня.

"Поредната тежка катастрофа с мотор е станала снощи на бул. "Христо Ботев". Има и загинал. Защо Полиция и КАТ не прекратят този среднощен и не само тормоз?

На всички са известни булевардите в Русе, на които се правят гонки с мотори. Аз в неделния ден бях свидетел как две момчета с кросови мотори се състезаваха на бул. "Липник". Вдигаха моторите на една гума и се веселяха от силния шум. На всяко кръстовище има камери! Що за общество сме, за да не реагираме?

Поредната жертва на безхаберието!"

Това съобщение бе публикувано в социалната мрежа от Мирослав Малчев, който изразява своето недоволство от безотговорното поведение на мотористите в Русе.

Въпросът, който се задава, е какво общество сме, ако не реагираме на такива безотговорни действия, които водят до загуба на човешки животи. От полицията и КАТ трябва да се изисква по-ефективно противодействие на "войната" по улиците на Русе. Гражданите трябва да се чувстват защитени и спокойни, когато излизат на улицата.

Трябва да се предприемат неотложни мерки за ограничаване на нелегалните състезания с мотори и нарушенията на правилата за движение. Нужно е по-силно присъствие на полицията, включително и с постоянни патрули в рисковите райони, както и по-строги наказания за нарушителите. Само по този начин можем да възстановим реда и безопасността на улиците в Русе.

Бездействието на органите за контрол е несъразмерно с увеличаващия се проблем с безотговорните шофьори и мотористи. Изисква се решителна акция и сътрудничество между полицията, КАТ и местната власт, за да се сложи край на това безумие, което е причина за загуба на животи и безпокойство сред гражданите на Русе.

Въпросът е - кога ще се предприемат необходимите стъпки и дали те ще бъдат достатъчно ефективни, за да предотвратят повече трагедии и беззаконие по улиците на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    18
    до 17
    и още малоумници, днес спускам по Хр.Ботев с около 60 в средна лента, в лявата кара колега пак с подобна скорост, изведнъж от „нищото“ между нас профуча моторджия, имах чувството, че бях спрял! Та какво за „нещастните“ моторджии?!? абе, ай сиктир!
  • -4
    17
    още малоумници
    "Гражданите трябва да се чувстват защитени и спокойни, когато излизат на улицата."???? На волов под моста ли се пресича??? Когато започнете и вие "невинни, съжалени и милички" граждани да си спазвате пешеходните пътеки КЪДЕТО е ОБОЗНАЧЕНО да пресичате тогава тези катастрофи ще намалят с още поне 50%. Пак мотористите все мотористите.. Ама там ли се пресича бе???!?!? Пешеходната пътека е ПРЕДНАЗНАЧЕНА за да се пресича там. То от друга страна има толкова много изтъркани пешеходни патеки че понякога и пешеходците не знаят какво да правят но за това вече е виновна Община Русе. Но въпреки това всеки много добре знае че под моста на Волов не се пресича, цели 70 години е живял тук, сега ли го разбира?
  • 14
    16
    Русе
    Пак ще дам пример със Сингапур. Преди двайсетина години е бил кочина - престъпност, нарко, проституция и останалите простотии. Сега е за пример на целия свят и едно от най добрите места за живеене , но това си има цена - ограничение на личните свободи на макс. Който се интересува , да чете.
  • 28
    15
    Живущ в здравеца срещу мола
    Всяка вечер независимо дали е понеделник, петък, събота, или който и да е друг ден от седмицата по бул.Липник се надуват музики, режат се коли, мотори и кучетата лаят и кервана си върви. На мола става една сбирщина, където музиката се надува на макс да може всички да ги чуят, "бият ограничители" и си правят гонки или по Липник, или ул.Потсдам, че там няма светофари, легнали полицаи и пътя е по-равен. Трябва ли всяка вечер да се търпи това? Ние като жители на квартал Здравец-изток в непосредствена близост до МОЛА какво може да направим? Подаваме сигнали, гиролтията я спре - я не и на следващия ден давай пак. Е, какво по дяволите трябва да направя аз повече ако органите на реда не вземат никакви мерки и не могат да се справят?
  • 22
    14
    2 констатации
    1. Полицията/ КАТ не си върши работата по контрол на озверелите и нагли ДОНОРИ на две колела. РИОСВ също трябва да вземе мерки за шумовото замърсяване в града от тези нещастници! Да не говорим за най-некадърният кмет, който може да издаде заповед такива пърпоретки да не могат да тероризират Русе! 2. Както написа един колега-вадя си прашката и започвам да пукам по тъпите тикви с каски и без каски! Иначе оправия НЯМА!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари