Русенци излизат на протест срещу жрици на любовта

10
Хора от жилищен блок до булевард "България" са вдигнали ръце от проститутките
Хора от жилищен блок до булевард "България" са вдигнали ръце от проститутките Видео: NOVA

Хора от жилищен блок в Русе излизат на протест срещу проститутките в района.

Те разказват, че от години пространството около сградата се е превърнало в свърталище на жриците на любовта.

Блокът се намира точно на международния път за Букурещ и обитателите й се оплакват от шума и мръсотията, които съпътстват платените услуги, предава NOVA. Стигнали са до крайната мярка да излязат на протест, защото въпреки сигналите им, институциите не могат да се справят с проблема.

„Организираме протеста заради проституцията, която ежедневно се извършва в района на блока. Събират се повече от 10 човека – и проститутки, и травестити. Това е един голям тормоз за хората”, казва Пламен Митев  – организатор на протеста.

Те стоят на спирката. Децата ни ги е страх да се прибират сами. Проблемите продължават въпреки жалбите, които подаваме”, коментира Явор Великов.

Според Пламен Митев проблемът е от години. „Подавали сме сигнали до прокуратурата. Подаваме сигнали до полицията. Оттам идват, разгонват ги за час – два, но после пак се връщат”, обяснява още той.

Смятам, че Общината реагира адекватно. Районът е окосен, почистен е, поставени са пейки. По график, два пъти седмично се почиства  и подлезът, ако е необходимо се почиства и чрезвичайно. За наличието на проститутки следва да се сезира прокуратурата и полицията. До колкото съм запознат, ръководството на областната дирекция е запознато с проблема и предприемат мерки, но ясно са необходими и допълнителни такива”, коментира Георги Игнатов - иректор на отдел "Екология", Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари