Русенското военно окръжие ще участва в програмата по честването на Шипченска епопея

2
Утре от 10:00 часа на връх Шипка всички ще могат да видят различните структури на Министерството на отбраната и формирования на Българската армия
Утре от 10:00 часа на връх Шипка всички ще могат да видят различните структури на Министерството на отбраната и формирования на Българската армия

Утре от 10:00 часа на връх Шипка всички ще могат да видят различните структури на Министерството на отбраната и формирования на Българската армия

В ход е подготовката на кампанията „Бъди войник“, която тази година за първи път ще се проведе в подножието на връх Шипка. Събитието цели популяризиране на военната професия и възражда инициативата, подета от Министерството на отбраната през 2019 година. Безпроблемното провеждане и техническо осигуряване на утрешното събитие обсъдиха областният управител на Русе Анатоли Станев и началникът на Военно окръжие I степен подполковник Васил Петров. Припомняме, че русенското и габровското военно окръжия под патронажа на Централното военно окръжие утре ще бъдат неразделна част от програмата. На място представители на армията ще запознаят присъстващите със социалния статут на военнослужещия, както и с възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили на Република България. Ще бъде направен статичен и динамичен показ на военна техника, снаряжение и оборудване на Сухопътните войски и специалните сили, тактики и процедури, демонстрации.

Инициативата е част от Националното честване на Шипченска епопея за отбелязване на 145-ата годишнина от епичните боеве. По този начин се цели да се постави фокус върху българската армия. Утре от 10:00 часа на големия паркинг на връх Шипка всички гости на тържествата ще могат да видят различните структури на Министерството на отбраната и формирования на Българската армия. Събитието има за цел да „извади” Българската армия пред обществото, да ориентира младите хора към военната професия и да издигане авторитета на въоръжените сили. Кампанията има амбицията да създаде положителни нагласи сред обществеността в райони, в които няма традиционно военни формирования и структури на Министерството на отбраната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари