Русенският университет ще получи над 26 милиона лева от държавата

2
РУ "Ангел Кънчев" събира и над 5 милиона лева приходи
РУ "Ангел Кънчев" събира и над 5 милиона лева приходи Видео: Кис 13

РУ "Ангел Кънчев" събира и над 5 милиона лева приходи

Над 26 милиона лева ще получи Русенският университет от държавата през тази година.

Това предвижда проектът за бюджет на служебното правителство. Сумата е с 4 милиона лева повече от средствата за издръжка на висшето училище през 2022 година, информира Кис 13.

Разчетите за трансферите към всеки университет от бюджета на Министерството на образованието са на база брой студенти, дейности, които се извършват, и субсидии за издръжка.

Освен тези малко над 26 милиона лева, Русенският университет има и допълнителни приходи от такси и други дейности.

Като цяло, в проектобюджета на служебното правителство са предвидени трансфери за над 730 милиона лева към всички държавни висши училища в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    12
    До + и -
    Човек живеещ в Русе трябва да е "паднал от Марс" или да има проблеми със зрението и слуха, за да не е чувал или да не знае за "подвизите" и "схемите" на един селски тарикат тримандатник, за това как се става доктор или хабилитиран преподавател в това училище, както и че то се владее от определени семейства и семейни кръгове. Това е обществено мнение, което е характерно за всеки град и то се определя от действията на ръководството и персонала на учебното заведение, колкото реклами да си правят едни хора с финансови, а не образователни интереси. Така че тук не става въпрос за преднамерено отрицателно мнение, а за обективна реалност и обективно формирано мнение на значителна част от гражданите на Русе.
  • 2
    11
    плюс-минус
    Защо е това отрицателно отношение към Русенския университет? Ако имате административни, образователни или научни проблеми, поставете ги там, където ще могат да ги решат. Но ако имате лични проблеми, също има начини и методи да ги разрешите. /Висшето ми образование е от София по специалност, която е извън тези на РУ./
  • 3
    10
    Гражданин
    Добре ,че не са хуманни доктори.С тези 26 млн. ще открият такива частни гробища,че акълът на човек ще хвръкне.А пък сега ,както гласят и павликенския тъпанар за кмет,стой,че гледай!
  • 5
    9
    Нищо ново
    Пак ще има прибиране, пак ще има поделение на част от сумата между семейството! Нищо ново под Слънцето! Унищожаваш образованието на един народ и унищожаваш държавата и нейното бъдеще! Нека сърдечно благодарим на новия кмет, дипломат или посланик, там каквото си избере комуниста-гербераст…
  • 9
    8
    туистът до магистър
    Русенският университет е еталон за псевдонаучна работа и е авангард в други неща, например, уреждане на цели семейства на работа, измислени и кухи проекти бе особен ефект, усвояване на средства от определен кръг хора. Да сте чули за сътрудничество и научна работа със западноевропейски университет в Германия, Франция, Англия, а все в Азия и бивши съветски републики търчат. Да ти имам научния авангард. А що се отнася до преподавателите "кухи черупки", болшинството от тях са такива, защото стойностните се потискат или се прогонват. Примери колкото искаш. И последно, това училище се е превърнало в семейно феодално владение, в което работи цялото семейство на ректора и един куп приближени семейства.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари