Русенец подгони крадец на улица "Плиска"

1
Крадецът си "напазарува" от местната бакалия, но като го сгащили, хвърля продуктите и побягва
Крадецът си "напазарува" от местната бакалия, но като го сгащили, хвърля продуктите и побягва

На 29 април около 05:15 часа, чрез системата 112, в полицията е получен сигнал от млад мъж, че докато се е прибирал е забелязал в магазин за плодове и зеленчуци на ул. "Плиска" в Русе съмнително лице.

Той обяснил, че е видял мъж да влиза и да си светва лампата, след което изчакал малко. Когато крадеца излязъл от магазина, младежът се приближил към него и го попитал кой е. Крадецът се стреснал, изпуснал двете найлонови чанти, които носел и побягнал.

Младият мъж хукнал след него, но го изпуснал. Междувременно е подал сигнал на тел. 112. На място е изпратен екип на групата за охрана на обществения ред при Второ РУ.

Установен е взлом в магазина - патронът на входната врата е бил счупен, като външната му част липсвала.

В изпуснатите чанти са установени три буркана мед, около  2 кг орехови ядки, около 3,500 кг розов домат и монети на стойност 50.00 лв.

Установени са стопаните на търговския обект. Случаят е документиран от разследващите и е заведено досъдебно производство.

Разследва се престъпление по  чл. 195, ал. 1, т. 3  т. 4, вр. чл. 18, ал. 1 от  НК, започнало е издирване на извършителя по даденото описание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари