Русенчета си играят в сметище

0
Скатът до гаражите пред блок 207 в квартал „Чародейка” е обсипан с всевъзможни отпадъци, които децата включват в игрите си
Скатът до гаражите пред блок 207 в квартал „Чародейка” е обсипан с всевъзможни отпадъци, които децата включват в игрите си Видео: БНТ Русе

Нерегламентирано сметище в русенския квартал "Чародейка" се е превърнало в опасно място за игра на децата от района.

Родителите са притеснени, че боклуците, в които те се ровят, могат да им причинят болести, и настояват мястото да бъде почистено, съобщава БНТ Русе.

Скатът до гаражите пред блок 207 в квартал „Чародейка” е обсипан с всевъзможни отпадъци - от пластмасови бутилки и стари дрехи, до счупени и непотребни автомобилни части. Те обаче се оказват безценни материали в игрите на децата. Въпреки предупрежденията на родителите си, момчетата и момичетата продължават да играят в тази замърсена и опасна за здравето им среда.

Надя Жекова дойде за пореден път да прибере двамата си сина. Надя Жекова: „Трябва да се почисти. То ги изхвърлят възрастните хора, като нас, не децата, и те са длъжни, просто се налага да играят сред такова нещо.”

Живеещите в района разказаха, че не помнят кога това място се е превърнало в нерегламентирано сметище и недоумяват защо недобросъвестните хора си изхвърлят там отпадъците , а контейнерите стоят празни. Стоянка Василева: „Дано не се случва вече след този репортаж, който правите, дано си вземат бележка живущите тука.”

Екипът на медията е подал сигнал в отдела по екология на Община Русе, откъдето са обещали да проверят терена и ако той е тяхна собственост, да го почистят.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари