Русе отбеляза тържествено 129 години от Съединението

0

В чест на 129-та годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия, пред Паметника на Свободата в Русе днес се състоя тържествена церемония. На събитието присъстваха зам.-кметът Димитър Наков, главният арх. на Общината арх. Живка Бучуковска, областният управител Симеон Иванов, генералният консул на Русия в Русе Татяна Грушко и др.

Водещ на церемонията беше актьорът от Драматичен театър „Сава Огнянов” Венцислав Петков. В чест на събитието беше строен почетен караул. Програмата включваше слово за празника, произнесено от областния управител на Русе – г-н Симеон Иванов, както и благодарствен молебен, който отслужи Н.В.Пр. Русенски митрополит Наум. Гражданската позиция за духа на Съединението тази година, изрази в словото си известната русенска поетеса, литературовед и преподавател в РУ „Ангел Кънчев“ д-р Мира Душкова.

Церемонията премина под музикалния съпровод на Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. Официалните гости, както и гражданите на Русе, имаха възможност да положат венци пред Паметника на Свободата в чест на големия български празник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари