Русе мери сили с други общини в Европа

1
Това ще стане чрез мониторинг и анализ по редица бизнес индикатори
Това ще стане чрез мониторинг и анализ по редица бизнес индикатори

Русе ще бъде един от шестте града в Европа, който ще мине определен мониторинг и анализ и ще се сравнява с други европейски общини по бизнес индикатори.

Това съобщи кметът Пламен Стоилов, цитиран от БТА,  след среща с ръководителя на Представителството на Европейската комисия Огнян Златев и с постоянния представител на Световната банка в България Тони Томпсън.

В Русенския университет се организира дискусията "Приоритетни реформи за България и перспективи за растеж". Нейни инициатори са Представителството на ЕК в България и Постоянното представителство на Световната банка за България.

На откриването Златев заяви, че "след тази тежка икономическа криза, от която излизаме няколко подред години, през тази година излизаме от една криза и влизаме в друга, свързана с геополитическите събития в света".

По думите му за да се преодоляват тези кризисни ситуации, трябва да има силна икономика. Най-важният инструмент е т. нар. план "Юнкер", чиято цел е съживяване на икономиката, разкриване на нови работни места, подпомагане на малките и средните предприятия.

Томпсън заяви, че е впечатлен от великолепната архитектура и история на Русе, както и от силния ангажимент и амбицията на кметския екип за развитието на града.

Преди началото на дискусията Огнян Златев коментира, че докладът на ЕК за механизма за наблюдение и проверка ще излезе в края на януари догодина и е още рано да имаме каквито и да е било очаквания.

"В момента текат техническите срещи между експерти от страна на ЕК и съответните представители на българските власти. От страна на българското правителство и на българските власти има ясно изразена воля за реформи, така че се надявам това да бъде отразено съответно и в доклада", каза Златев.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари