Румен Радев назначи нов шеф на НСО

0
Президентът освободи генерал-лейтенант Ангел Антонов от длъжността началник на Националната служба за охрана
Президентът освободи генерал-лейтенант Ангел Антонов от длъжността началник на Националната служба за охрана

Президентът Румен Радев назначи полковник Росен Тодоров да изпълнява правомощията на началник на Националната служба за охрана.

Със свой указ президентът Румен Радев освободи генерал-лейтенант Ангел Антонов от длъжността началник на Националната служба за охрана /НСО/. 

С друг указ държавният глава назначи заместник-началника на Националната служба за охрана полковник Росен Тодоров да изпълнява правомощията на началник на НСО.

Още в средата на януари се заговори за оставката на Ангел Антонов. Оставката стана факт в края на януари.  Министерският съвет даде съгласието си генерал-лейтенант Ангел Антонов да бъде освободен от длъжността началник на Националната служба за охрана. 

Военно-окръжната прокуратура проверява няколко сигнала срещу Антонов, подадени от служители на НСО. Те са съобщили за злоупотреби с управлението на служебния автопарк и ловното стопанство “Кричим”. Антонов е разпитван 2 пъти вече в хода на проверката, показания са дали и 25 негови подчинени. Военните прокурори проучват и някои договори за обществени поръчки, сключени от НСО

Генерал-лейтенант Антонов бе назначен на поста с указ от президента Росен Плевнелиев на 30 май 2014 г. Тогава той зае мястото на бригаден генерал Тодор Коджейков.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари