Росен Плевнелиев ще изнесе лекция в Русе

0
Плевнелиев ще представи ключовите фактори за изграждането на успешна кариера
Плевнелиев ще представи ключовите фактори за изграждането на успешна кариера Снимка: БГНЕС

Росен Плевнелиев ще бъде основен презентатор в национален лекционен курс на тема "Професиите на бъдещето".

Курсът, който е организиран от Американския университет в България стартира в края на октомври и ще се проведе в градовете: Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Плевен, Видин и София.

Стъпвайки на личния си и професионален път, Плевнелиев ще представи ключовите фактори за изграждането на успешна кариера, ще очертае търсените качества и умения, както и типа модерно образование, което може да ги развива.

"В свят, който прави огромни крачки в сферата на технологиите като например развитието на изкуствения интелект, а в същото време е изправен пред глобални проблеми, засягащи околната среда и трансформацията на обществата по света, университетите са призвани да отговорят на нарастващата потребност от нови лидери – с ново мислене и кръг от умения, които са глобално релевантни. Американският университет в България е място, където тази тенденция е превърната в приоритет", отбеляза Росен Плевнелиев.

Националната обиколка е традиционна за университета, а събитията преминават при жив интерес от страна на бъдещи кандидат-студенти, техните родители и учители в контекста на нарастващата значимост на кариерния избор.

Сходни събития се провеждат и в други страни на региона – Албания, Сърбия и Македония.Тази година университетът приветства над 250 студенти от 29 държави. За седма поредна година АУБ заема водещи позиции в официалния рейтинг на университетите в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари