Ритуали за сбъдване на желания по време на слънцестоенето

1
Астроложката Даниела Ангелова съветва какво точно да направим от 21 до 24 декември
Астроложката Даниела Ангелова съветва какво точно да направим от 21 до 24 декември

Няма по-подходящо време от сега - дните на зимното слънцестоене, когато може да си помечтаете и мечтите ви да се окажат на Коледа, че са част от реалността.

Казват, че стават чудеса, но за да ви се случат, трябва да вярвате и да знаете кога е най-благоприятно да се помолите или да помислите за бъдещето. 

Най-дългата нощ се явява 21 декември срещу 22 декември и това е времето, в което преминаваме от Стрелец в знака Козирог. По нашите географски ширини и заради часовата разлика, силата на енергийното обръщане ще усетим на 22-ри декември“, каза пред Флагман.БГ астрологът и психолог Даниела Ангелова.

„През тези 3 дни до Бъдни вечер, когато тържествува светлината, надеждата и добротата, е най-силна енергията. Тя достига пик и се преобръща, а планетата Земя е най-близо до Слънцето и след това започва да се отдалечава, добавя астрологът. 

Ритуалите, свързани с вода и огън, може да извършваме днес и в следващите дни. При намаляващата Луна в знака Скорпион те ни дават абсолютна възможност за избор. Имаме двойно преобладаваща женска магнетична енергия, заради самия период на слънцестоенето и заради знака Скорпион, а това прави ритуалите по-мощни“, обясни тя.  

За сбъдване на желания тя предлага ритуал с ароматни свещи и вода. „Ако нямате такива, може да използвате обикновени восъчни и капки етерични масла. Налейте вода в прозрачна стъклена чаша и добавете в нея от една до три капки етерични масла от тамян или хвойна, канела, ванилия и запалете една свещичка. Намислете си конкретно желание и прекарайте чашата с вода три пъти около свещта в посока отляво – надясно“, съветва Ангелова.

Посоките са много важни, те обозначават конкретен път от миналото към бъдещето или обратно, затова го спазете. След това се намажете по малко от водата на челото, китките и темето на главата седем пъти. Останалата вода излейте в растение, цвете, в нещо живо, не я изхвърляйте в мивката или тоалетната!“, добавя тя.

Ритуалът може да се извърши и по друг начин. Вземате обикновена свещичка и в нея капвате по една капка есенции от тамян или хвойна, канела, ванилия и я запалете. Налятата вода в чаша пак се прекарва три пъти около свещта и след това отпийте седем глътки. Останалата течност се излива отново в живо растение или цвете. Намазвайте определени места на тялото с по една капка от етеричните масла. Вие си избирате вариантите, важно е да се спази основното правило на 3 и 7 и посоките на движение“, обясни Даниела Ангелова. 

Не размишлявайте върху нищо, просто ви трябва вяра и действие, нищо повече. По този начин само използваме и насочваме енергията в определена посока, това е нашата собствена енергия и природната в синхрон“, добавя тя.

На практика навлизаме в астрономическата зима или енергията на Новолуние, попадаме в „нулева“ зараждаща се енергия и приоритет в тези 3 дни имат двата електромагнитни полюса (женската и мъжката енергия). Това, което можем да направим през тези 3 дни (от 21.12. до 24.12.вкл.), е да имаме баланс на подобните у нас електромагнитни полета или да бъде в равновесие – желанието и възможностите“, пише Даниела Ангелова в сайта си astroanalitik.eu.

„През този период от 22 ри -24 ти можем да използваме и цветовете като психологическа и емоционална настройка пак в синхрон с периода. Добре е да преобладават зелените и кафявите нюанси, съчетани със сребро или злато. Ако нямате такива накити, можете да ползвате имитиращи сребро или злато, като е важно да го има блясъкът“, уточнява астропсихологът.

Планинският кристал и розовият кварц са полезни и съвместими като добавка към нюансите. Избягвайте обаче черния и червения цвят, освен ако не добавите тъмносин (към червеното) и розово(към черното)“, съветва тя.

Дните със силна нулева енергия предполагат два варианта на проявление, затова бъдете и внимателни! Силни и страстни емоционални прояви на харчене от всякакъв характер са възможни. Дали ще изразходвате материални средства като пазарувате или емоционални (б.а. чувства и очаквания), желанието да дадете и получите е огромно“, обяснява Даниела Ангелова.

Можем съзнателно да управляваме и вложим силната си чувствителност, като използваме посочените цветове, кристали, направим ритуал за намерение (желание), като се погрижим за прическата, накити и цялостната си външна визия, която да съответства на вътрешното намерение и периода“, добавя тя.

Подстригване, промяна на цвета или освежаване на настоящ цвят са подходящи процедури през този период. Може да си направете любимата прическа, за да влезем в Новолунието от 26.12.2019 с нови и любими неща. Харчете енергия (пари и чувства) само за хубави неща, добро настроение, вдъхновение, вяра и сила“, съветва астропсихологът.

Цялостната вътрешна и външна настройка е метод и начин да постигнем желаните неща, да се „обърнем” и ние в крак с природата. Това е време на прилив и като сърфисти можем да се възползваме, за сме на гребена на вълната“, добавя тя. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари