Риши Сунак: Ще подкрепяме Украйна толкова дълго, колкото е необходимо

0
Ако Путин бе дошъл, щяхме да се заемем с решаването на проблема, заяви британският премиер на срещата на Г-20
Ако Путин бе дошъл, щяхме да се заемем с решаването на проблема, заяви британският премиер на срещата на Г-20 Снимка: REUTERS / Toby Melville

Ако Путин бе дошъл, щяхме да се заемем с решаването на проблема, заяви британският премиер на срещата на Г-20

Британският премиер Риши Сунак заяви на срещата на Г-20, че Русия трябва да се изтегли от Украйна и да прекрати тази варварска война, ставайки по този начин първият британски премиер, конфронтирал се пряко с руски официални представители от началото на войната.

Риши Сунак заяви това по време на първата сесия, като критикува отсъствието на руския президент Владимир Путин на срещата на остров Бали, предава БНР.

„Видно е, че Путин не е в състояние да се присъедини към нас тук. Може би, ако бе дошъл, щяхме да се заемем с решаването на проблема. А единственото решение е Русия да напусне Украйна и да се сложи край на тази варварска война, заяви британският премиер.

Той допълни, че Великобритания отхвърля тази агресия и ще подкрепя Украйна толкова дълго, колкото е необходимо.

Сунак освен това порица Русия за това, че напада съседите си, че атакува градска инфраструктура и цивилно население, както и че заплашва с ядрена ескалация. В завоалиран упрек към онези нации, които са останали неутрални по отношение на конфликта, включително Китай и Индия, Сунак подчерта, че всички страни са в по-голяма опасност поради създалия се прецедент.

„Незаконното нахлуване на Русия в Украйна има дълбоки последици за всички нас, защото подкопава основните принципи на суверенитета и териториалната цялост“, допълни британският премиер.

Още като министър на финансите Риши Сунак задели 4,1 милиарда паунда финансова помощ за Украйна, от които 2,3 милиарда като военна помощ. Сунак обеща да запази това ниво на подкрепа и през следващата година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    daskal
    Трябва да подкрепим Полша с оръжие, защото усрайна бомбардира с ракета и уби двама поляци! А, американски представители в парламента - нямате ли тази теза, че трябва да помагаме на Полша, защото усрайна ги бомбардира, усрайна бомбардира друга държава и уби двама чужди гражданина! ристюфци, мирчефци, американски ментета, защо мълчите за агресията на усрайна над полша, а?! армани сбърканяни, хаджигенйофци, що мълчите за агресията на усрайна, а? руши, напуши, защо не осъди агресията на усрайна над полша, бе, боклук руши, намуши и напуши?!
  • 3
    8
    Гост
    Ще подкрепяш, ама от другия край на континента, нали, отворко?
  • -2
    7
    до 6
    Защо ? Ти само наставленията на Херо ханъм ли четеш?:) Чети Чърчил, чети и Ленин. Разширявай си кръгозора. Светът не е само Делиормана.
  • 5
    6
    До 4
    Мислех,че четеш само Ленин,но цитираш Чърчил - браво,браво...
  • 5
    5
    до питащия градски 4
    Е, в РуZZия няма опашка за тоалетна хартия защото са на вестници и нужници в двора. Инфлацията там е малка, защото винаги са били бедни /бед двата големи града Москва и Петербург/. Нищо не чух, при тази рекордна инфлация в Кралството, колко руснака се върнаха в Блатная? Или колко се върнаха в България, Сърбия, Румъния и в другите държави? Дали инфлацията не се дължи на факта, че напуснаха Европейския съюз? А относно статистиката, надали вярваш на тази, която си си направил сам, защото това доста труден за теб въпрос. Явно вярваш на опорките на тетя Митрофанова и на петлерската пропаганда. Но като е толкова добре в Империята на злото и в Северна Корея - прав ти път, заминавай.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари