Ричард Алибегов към управляващите: Спрете да ни пречите!

1
Очевидно е, че няма да ни помогнете, заяви Алибегов
Очевидно е, че няма да ни помогнете, заяви Алибегов Видео: NOVA

„Всички писма, които през последната година и половина изписахме до управляващите, бяха в контекста „не ни пречете. Очевидно е, че няма да ни помогнете, поне спрете да пречите на туристическия и ресторантьорския браншове”.

Това каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в студиото на „Събуди се” по NOVA.

Той каза, че разходите на бизнеса спрямо 2021 г. са се вдигнали 3 пъти. По думите му персонал няма, въпреки че заплащането, в сравнение с миналата година, се е вдигнало почти двойно. Според него от бизнеса не вдигат цените толкова, колкото би трябвало. „Наемите също са се вдигнали. За плажа трябва да кажем, че концесионерите през последните две години имаха отстъпка от 50% от Министерството на туризма. Тази отстъпка тази година я няма. Те си плащат същата концесия, а в същия момент изискванията към тях се вдигнаха – че трябва да имат повече спасители”, подчерта Алибегов.

Той прогнозира възстановяване на бранша едва в края на 2023 г. и то ако няма други кризи. „Всички гледат на кризата в Украйна само в политически план, но тя влияе и на туристическия бранш”, припомни ресторантьорът. По думите му държавата е трябвало да замени руските туристи с други, но тя не си е свършила работата.

Той коментира и това дали бизнесът няма да получи енергийни помощи ако актуализацията на бюджета не бъде приета от Народното събрание. „Не се притесняваме, защото премиерът явно не е запознат. Енергийните помощи не са в бюджета, а са в Закона за енергетиката, който ще се гласува отделно и мисля, че ще се приеме”, каза председателят на Българската асоциация на заведенията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Русенец
    Гербав п.едераст!
  • 8
    1
    русенец
    Прав е Алибегов, не бива да се пречи. Нека върнат стария размер на ДДС, нека спрат всякакви енергийни и други помощи за ресторантьорите и хотелиерите. Нека и те станат равни на обикновените граждани. Току виж се научили на възпитание и култура на обслужването. А да не говорим по морето. В Италия цените на храната е като преди кризата и цените се изравниха с България. Също така и в Гърция не са вдигнати. Та такива работи. Не бива да им се пречи, въобще не бива да им се дава трибуна, прекалено нахални станаха и все дур им е виновен за тяхната некадърност
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари