Рекорден брой доброволци дариха кръв за родилката от Сливен

1
Акцията за даряване на кръв продължава, а до момента кръв са дарили 88 души
Акцията за даряване на кръв продължава, а до момента кръв са дарили 88 души

Акцията за даряване на кръв продължава, а до момента кръв са дарили 88 души

Рекорден брой доброволци дариха кръв в подкрепа на родилката от Сливен. За три дни са се отзовали 88 кръводарители. Нужното количество кръв вече е набавено, но близки на младата жена продължиха да даряват и днес с надеждата да помогнат на 30-годишната жена, предаде NOVA.

„Тя е моя приятелка и искам да помогна”, каза една от кръводарителките.

„По принцип съм приятел на мъжа ѝ и с нея се познавам като цяло”, обясни друг кръводарител.

Кръводарителската акция започва още с приемането на родилката в болницата на 13-ти април. До момента кръв са дарили 88 души.

„Обявявали сме различни кампании, различни поводи за кръводаряване, но такава съпричастност за първи път виждам”, каза д-р Рая Ралева – началник отделение по Трансфузионна Хематология към МБАЛСливен.

Вече е събрано достатъчно количество кръв за болницата в Сливен, където е била подготвяна младата жена за транспортиране по спешност в София.

По думите д-р Рая Ралева – началник отделение по Трансфузионна Хематология към МБАЛСливен: „всичко, което е прелято, е възстановено от кръводарителите и към тоя момент имаме готовност да помогнем на София.

Това е причината акцията да не бъде прекратена. Лекарите припомнят, че с дарената кръв само от един човек, могат да бъдат спасени три живота.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари