Референдум за чист въздух в Бургас

0
Съветници внасят докладна за референдума, който включва 2 въпроса
Съветници внасят докладна за референдума, който включва 2 въпроса Снимка: Надежда Чипева / Капитал

Докладна записка за провеждане на местен референдум относно чистотата на въздуха в Бургас внасят местни общински съветници.

Сред инициаторите ѝ са Живко Табаков и Константин Бачийски, а докладната е подкрепена от 11 политици. Свой подпис са сложили и Евгений Мосинов от БСП, както и изключеният от социалистите Бенчо Бенчев. Референдумът включва 2 въпроса, поясни Живко Табаков, предаде БНР.

"По този начин ние искаме да потърсим не само сметка на "Кроношпан", а на всички замърсители на територията на община Бургас и въобще на областта. В това число влизат и големи предприятия като "Лукойл". Конкретните въпроси са: Считате ли, че е необходимо Община Бургас да предприеме всички допълнителни мерки, съобразно действащото законодателство, за ограничаване замърсяването на атмосферния въздух на територията на общината?; Искате ли Община Бургас да сключи договор с независима международна организация за изготвяне на пълен анализ на въздуха в общината и извършване на ежемесечен мониторинг на показателите и вредните емисии във въздуха?"

Очаква се докладната записка да бъде гласувана в края на месеца. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари