Разузнавачи: Русия преминава към "стратегия на изтощаване" в Украйна

0
Началникът на военното разузнаване на Англия  генерал-лейтенант Джим Хокенхъл каза, че руските сили са променили подхода си, след като не са успели да превземат големи украински градове по време на триседмичната инвазия
Началникът на военното разузнаване на Англия генерал-лейтенант Джим Хокенхъл каза, че руските сили са променили подхода си, след като не са успели да превземат големи украински градове по време на триседмичната инвазия Снимка: Getty Images

Ръководителят на британското военно разузнаване заяви, че Русия преминава към "стратегия на изтощаване", след като не е успяла да постигне целите си при нахлуването в Украйна, предаде Асошиейтед прес

Началникът на военното разузнаване генерал-лейтенант Джим Хокенхъл каза, че руските сили са променили подхода си, след като не са успели да превземат големи украински градове по време на триседмичната инвазия, предаде БТА

Той прогнозира, че войната на изтощение "ще включва безразсъдно и безразборно използване на огнева мощ".

"Това ще доведе до увеличаване на жертвите сред цивилното население, разрушаване на украинската инфраструктура и засилване на хуманитарната криза", допълни Хокенхъл.

Според западни висши представители руските сили разполагат с достатъчно муниции за артилерията си, за да продължат обстрела в продължение на седмици и дори по-дълго.

Въпреки факта, че има хиляди жертви сред украинското цивилно население, Русия отрича да е насочвала атаките си срещу цивилни граждани при специалната военна операция, както Москва нарича военните си действия в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари