Радомир е пред водна криза

0
Кметът на града е предупредил министъра на околната среда и водите за проблема
Кметът на града е предупредил министъра на околната среда и водите за проблема Видео: БНТ

Радомир е пред водна криза.

Според кмета на града Пламен Алексиев, за да не се стигне до бедствена ситуация, трябва да бъде възстановено аварийното водоподаване от помпена станция "Крапец". Съоръжението беше запечатано в началото на декември миналата година, информира БНТ.

Радомир няма язовири. Градът се захранва от подпочвени води. Въпреки че през последните седмици доста често валеше, кметът на града казва, че няма достатъчно вода и е внесъл писмо в МОСВ, с което предупреждава министъра, че предстои водна криза тук.

"Месец ноември 2019 година, заради водната криза в Перник беше преустановено подаването на резервния водоизточник от помпена станция "Крапец". Високата част на Радомир беше подложена на воден режим, за да може да се изпраща вода и към Батановци и пречиствателната станция, след това нарушеното водоподаване довежда до дисонанс между ниска, висока и средна зона", заяви кметът на града Пламен Алексиев.

Най-тревожното сега според него е, че помпите на Тополово изключват на ниво, което означава, че още там на водоизточника няма достатъчно количество вода в черпателя. т.е. водата не може да тръгне на тоя 13 км път от Тополово до Радомир и след това се правят около 45% загуби по довеждащия водопровод.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари