Радомир Чолаков: Приетият механизъм за разследване на главния прокурор е неработещ

1
Гласувахме за него като политически знак, заяви депутатът от ГЕРБ
Гласувахме за него като политически знак, заяви депутатът от ГЕРБ Видео: NOVA

Гласувахме за него като политически знак, заяви депутатът от ГЕРБ

Механизмът за разследване на главния прокурор, който беше приет в петък от депутатите, не е работещ. Това е мнението на председателя на правната комисия в НС, депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

Гласувахме за него като политически знак, защото в момента най-голямата интрига е кой е против съдебната реформа на Крум Зарков. Всеки, който е против, е мафия”, каза Радомир Чолаков в предаването „Офанзива” по NOVANEWS.

Чолаков обясни, че по предложенията на правосъдния министър Крум Зарков е имало голямо обществено обсъждане. Първото заседание на Правната комисия е било на 11 януари, а на него са присъствали всички най-големи юристи в България.

ВКС с 23 страници становище, ВСС, Висшия адвокатски съвет. Мнението на всички институции е, че този закон не може да свърши работа”, заяви Чолаков.

Той изрази съмнение също защо законът е бил внесен едва на 30 декември.

Становището на всички институции е, че има много противоконституционни текстове Този напън, че трябва да го приемем за 2 дни, започва да ме навежда на мисълта, че някой не е искал да не се приеме този закон и се търси виновник. И този виновник да е парламентът”, каза Чолаков.

Вчера беше приет на второ четене закона за лицата, подаващи сигнали.

Беше внесен през октомври, на първо четене го приехме като политически жест. Но на второ четене залата го отхвърли. Не искам да става груб, но беше доста нескопосно написан и имаше всички белези на бухалка. Върна се в правна комисия. Тогава министър Зарков отново обиколи всички студия, каза как саботираме съдебната реформа и ние казахме, че ще го препишем. Редактирах го на 31 декември следобед. На 5 януари го внесохме отново преработен. Мина на две четения в Комисия и вчера НС го прие без дебат на две четения, с консенсус”, каза Чолаков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари