„Проучване и поддържане на река Дунав“ отпразнува юбилей

0

Днес, 06.04.2016 г.,  в зала „Европа“ на Доходно здание настоящи и бивши служители на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав“ уважиха празничната програма по повод 60-годишнината на Агенцията.

Официални лица, гости на събитието, бяха Пламен Нунев – народен представител от 19 МИР в 43-тото Народно събрание, Явор Янчев – заместник областен управител, чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев – председател на Общински съвет Русе, Иван Григоров – зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ на Община Русе и проф. д-р Велизара Пенчева – ректор на Русенския университет.

Поздравителен адрес от името на Областния управител на Област Русе връчи Явор Янчев. В него се казва: „Приветствам упражняваната през дългогодишната история на Агенцията достойна ръководна политика! Днес плодовете на Вашия труд олицетворяват трудното начало, преодолените препятствия по пътя на успеха до завоювания със знания, умения и отговорност висок авторитет!“.

Инж. Павлин Цонев – изпълнителен директор на Агенцията, откри програмата. Накратко, той запозна аудиторията с ключови от 60-годишната история на Агенцията събития. По думите му стана ясно, че предстои изграждане на нов хидрографен кораб, както и кандидатстване по проект за конструирането и построяването на кораб-партньор на кораба „Вит“.

Последваха изказвания на директори на дирекции в Изпълнителната агенция. Те разказаха своята история, като част от семейството на Агенцията.

Отличени за особени заслуги при спасяването на човешки животи бяха трима служители на Агенцията. Празничната програма продължи с награждаване на децата, участвали в конкурса „Дунав – сърцето на Европа“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари