Протест срещу алея "Героите на Украйна"

5

Граждани и симпатизанти на БСП и "Възраждане", се събраха на протест пред сградата на Столична община

Демонстрацията е против повторното разглеждане от столичния общински съвет на предложението алеята до руското посолство да се казва “Героите на Украйна”, а близкото безименно пространство да бъде именувано на руския опозиционер Борис Немцов. Предложението включва още до края на войната на сградата на Столична община да бъде издигнат и украинския флаг, предаде БНТ.

Решението веднъж вече беше прието от Столичен общински съвет, но преди дни то бе върнато за преразглеждане от областния управител на София Иван Кючуков с мотивите, че е незаконосъобразно.

Днес точката отново е в дневния ред на общинския съвет като извънредна. Именно това е и поводът за протеста, подкрепен от БСП и Възраждане. Според представителите на двете партии решението е взето незаконно и без становище на районния кмет. Ако то бъде гласувано отново от СОС, от БСП и от Възраждане обявиха, че ще го обжалват.

Депутати от БСП и Възраждане дойдоха на заседанието на Столичен общински съвет. Най-вероятно точката за знамето на Украйна и наименуването на пространствата ще стане първа в дневния ред.

На демонстрацията се появи и украинец с украинския флаг, който подкрепя идеята площад пред руското посолство да бъде кръстен “Борис Немцов”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    8
    До 7
    Бе то хубаво , ама лошото е, че провинцията плаща сметките на софиянци и всеки път когато изсерат поредното лайно, ние трябва да им бършем задниците.
  • 15
    7
    Наско
    Софиянци да му мислят. Толкова им е акъла, тръгнали тея идиоти улици на Украйна да ми кръщават.
  • 9
    6
    Нели КОЛЕВА
    Общинският съвет -София вече е гласувал за "Героите на У.'',знамето до българското -на сградата на Общината.Аз предлагам столицата да промени името си,за да е в час с новите тенденции-СЛАВА НА УКРАЙНА!СЛАВА! или Степан Бандера,а може и Зеленски или .Кулеба.Това предложение е сарказъм.Сега сериозно-областният управител каза,че отново няма да подпише.
  • -12
    5
    Нещо липсва!
    А къде са им червените знамена със сърп и чук?!
  • 6
    4
    М-хм,
    Изровено от нет-а: https://www.facebook.com/photo?fbid=520682109422137&set=a.487366806087001
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари