Прокуратурата разследва трагичния инцидент в Русе

3
50-годишен мъж почина при трудова злополука
50-годишен мъж почина при трудова злополука Видео: Русе Медиа

Окръжна прокуратура разследва смъртта на 50-годишния мъж, който тази сутрин загина при трудова злополука в Русе.

Той е чистил подземна цистерна с газ пропан-бутан, когато е станал инцидентът. По неофициална информация загиналият е собственикът на фирмата, която е била наета за почистването, съобщи Русе Медиа.

Трагедията се разиграла тази сутрин около 6.30 часа на територията на „Топливо“, което е собственик на подземното хранилище на газ. Дружеството е наело външна фирма от Русе да извърши  услугата, като сутринта на място са дошли двама души. След първоначалните замервания на нивото на газ 50-годишният мъж е преценил, че няма опасност и влязъл вътре. Изпаренията в дълбочина обаче са го задушили, тъй като не е бил с изискваните за такава дейност предпазни средства. Прилошало му е, извикал е за помощ, след което е загубил съзнание и е паднал в цистерната. Колегата му е подал сигнал на 112, откъдето са изпратили екипи на пожарната и „Спешна помощ“. Мъжът е бил изваден, но опитите на медиците да го реанимират са били  неуспешни.

Всички институции, както и двете фирми, на този етап отказват коментар. Инспекцията по труда е започнала проверка по случая, води се следствие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари