Прокуратурата повдигна обвинение за убийството в Русе

4
В законът е предвидено наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна
В законът е предвидено наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна Снимка: БГНЕС

Окръжна прокуратура - Русе повдигна обвинение на 34-годишен мъж във връзка с образуваното на 08.10.2019 г. досъдебно производство за убийството на В. Б. В. /на 36 години/ в гр. Русе.

Обвинението срещу извършителят на деянието В. Р. А. е за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 от НК – умишлено убийство по особено мъчителен начин.

С постановление на Окръжна прокуратураРусе, от 09.10.2019 г., обвиняемият е задържан под стража за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Русе за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

По делото са извършени всички необходими първоначални следствени действия – огледи, разпити на свидетели, включително и пред съдия от Окръжен съд – Русе, приобщени са веществени доказателства и са назначени експертизи. Сформиран е екип от разследващи полицаи от ОД на МВРРусе, които да проведат разследването по делото.

За извършеното престъпление, в законът е предвидено наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Припомняме, че млад мъж беше намушкан смъртоносно с нож в гърба на улица в Русе.

Убийството е станало малко след 22:30 часа на 8 октомври на улица "Света Петка" в квартал "Новата махала". Преди да се случи това, в дома на жертвата на улица "Даскал Аврекий", се събрала компания - общо четирима мъже и две жени. В. В. купил преди една седмица тази стара къща от възрастна жена, която се преместила да живее при дъщеря си в Пловдив.

"Виждали сме това момче само един-два пъти - като купи имота и после, когато дойде с една кола да пренесе багаж. Изобщо не се познаваме. Предполагаме, че са се събрали, за да отпразнуват покупката, пийнали са малко повече и са се скарали за нещо", разказаха съседи.

Късно вечерта във вторник жители на квартала чули викове за помощ. Някои излезли от домовете си и видели по улицата да бяга бос мъж, гонен от друг. Преследвачът застигнал жертвата си пред гаражи, съборил го и започнал да го ръга с нож. След това хукнал в посока към църквата "Света Петка".

Полицаите успели да задържат убиеца. Той им показал на кое място в двора на църквата е захвърлил ножа. По неофициална информация убитият е зет на небеизвестния в ромските среди Йоско. Той оставя малко дете сираче, а семейството му е в шок от трагедията.

"Най-вероятната версия е битов скандал, но, както обикновено, работим и по други версии", коментира директорът на полицията в Русе старши комисар Теодор Атанасов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари