Прокуратурата оневини Цветан Цветанов за "Апартаментгейт"

3

Прокуратурата е оневинила Цветан Цветанов за #АпартаментГейт, съобщава Гражданското сдружение БОЕЦ, като публикува постановлението на Специализирана прокуратура  на своя сайт, предава OFFNews

Сдружението сезира три институции - прокуратурата, ДАНС и комисията "Антикорупция", за най-новия апартамент на Цветан Цветанов в луксозната сграда "Летера" на фирмата "Артекс" през март 2019 г. Повод за сигнала става публикация на сайта на радио Свободна Европа, експертни коментари и анализи на „Антикорупционен фонд“, както и последващи публикации на сайта "Биволъ" по същата тема.

Замесени са редица магистрати, политици и бизнесмени, като премиера Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Красимир Каракачанов (Краси ПетТераси), Пламен Георгиев (Пацо Терасата), Сотир Цацаров, Иван Гешев, Антон Славчев (Тони Балкони), Мустафа Карадайъ, Румен Порожанов и други. След разкритията на "Биволъ", "Свободна Европа", "Фрогнюз", 19 минути и други медии, и подадените от БОЕЦ 23 сигнала до прокуратурата, със своите постове се разделиха министрите Цецка Цачева и Румен Порожанов, Пламен Георгиев от КПКОНПИ, Александър Манолев -зам. министър на икономиката, Цветан Цветанов – депутат и зам. председател на ГЕРБ и други.

Премиерът Борисов и прокуратурата обещаваха „задълбочено и всеобхватно разследване на всички данни, факти и обстоятелства и "всеки да си получи заслуженото“. Единствено бившият зам.-министър Манолев получи обвинение - заради къща за гости. Срещу БОЕЦ, като вносители на сигналите и срещу "Биволъ" и "Фрогнюз", бяха образувани проверки и бе предприета цяла организирана офанзива за преследване и репресии", припомнят от гражданското сдружение.

"Специализираната прокуратура, на която Иван Гешев бе шеф, преди да стане главен прокурор, изцяло и всеобхватно оправда и оневини Цветан Цветнов за аферата с апартаментите и асансьора в хола", обявяват от БОЕЦ и публикуват в сайта си постановлението, с което спецпрокуратурата отказва да образува досъдебно производство. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари