Прокълнатите царе

1
Направи шута си наш господар! Няма да ти простим, Сакскобургготски!
Направи шута си наш господар! Няма да ти простим, Сакскобургготски! Снимка: Надежда Чипева / Капитал

Днес Величеството Сакскобурготски изрази мнение, че парламентарната монархия е най-добрата форма на управление. Преди десетилетия може би щях да се съглася с някои от аргументите му. Но след сблъсъка с неговото управление, нещата изглеждат различно.

Тази династия на Сакскобургготите носи само нещастия и катастрофи на България. Неговият дядо закопа България с неразумните си политически ходове и въвличане в безумна война. Причини национална катастрофа.

Сакскобургготски въплъти надеждите на българския народ, че може да се върне "царското" време, на българските царе, на добрия цар....само че добрият цар предпочете да си върне имотите и да се съди с народа си за тях. Някак си остана едно грозно и горчиво чувство.

Но....това, което няма да простим, е въвличането в поредната национална катастрофа. НАПРАВИ СЛУГАТА СИ НАШ ГОСПОДАР! Колко ли е било забавно на Величеството шутът му да управлява народа, който не го припозна за цар!

А и българските царе са приключили там, в края на Второто българско царство. Няма вече царски родове, тяхната кръв е в целия български народ. Този германец НЕ Е БЪЛГАРСКИ ЦАР! БЪЛГАРСКОТО ТРЯБВА ДА ГО ИМАШ В КРЪВТА СИ!

Затова - ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА! Никой не може да стои над народа български. И единствената корона, пред която ще коленичем, е на короната на българския лъв! И пред шутът на Величеството няма да коленичим!

Няма да ти простим, Сакскобургготски!

Да живее България!

* По аналогия на поредицата на Морис Дрюон "Прокълнатите крале"

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари