Проф. Андрей Чорбанов е в стабилно състояние

0
Професор Чорбанов е в стабилно състояние, уточняват от болница "Света Анна"
Професор Чорбанов е в стабилно състояние, уточняват от болница "Света Анна" Снимка: БНР

Проф. Андрей Чорбанов е диагностициран на 19 март с Covid -19 в болница „Свети Иван Рилски“ 

Заради многобройни запитвания от медиите за болничното лечение на проф. Андрей Чорбанов от БАН, от пресцентъра на УМБАЛ „Света Анна“ посочват, че той е в стабилно състояние, предаде БНР.

Проф. Андрей Чорбанов е диагностициран на 19 март с Covid -19 в болница „Свети Иван Рилски“ след бърз антигенен тест, с положителен резултат. Насочен е за диагностично уточняване и оценка на нуждата от хоспитализация към УМБАЛ „Света Анна“.

Там е извършен повторен бърз антигенен тест и PCR тест – положителни. Всички изследвания са отразени в Националната система за регистрация на Covid-19.

След извършени образни и диагностични изследвания и консултации с различни специалисти, състоянието на пациента е оценено като средно тежко и е препоръчано болнично лечение. На пациента се провежда стандартна терапия, без ползване на ВИП услуги. Това посочват от болницата.

Той е в стабилизирано състояние с тенденции за подобряване, съобщават още от болница "Света Анна", като уточняват, че са получили разрешение за тази информация от проф. Чорбанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари